Ez az amerikai csokis keksz a család egyik kedvenc aprósüteménye, mert nagyon jó csokis és ropogós. A muffinhoz hasonlóan készül, csak kicsit sűrűbb a tésztája. Azért szeretem ezt a csokis keksz receptet, mert gyorsan elkészül és mindenki imádja!
hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 ek méz
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 kk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg darált dió
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
(A muffinhoz nagyon hasonlóan készül).
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csokit apró kockákra vágjuk, a diót ledaráljuk. (Én háztartási robotgépbe raktam egyszerre mind a kettőt és durvára daráltam, így még gyorsabb!)
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, szódapor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit és a darált diót.
A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a mézet és a tejet.
A száraz és nedves keveréket összeforgatjuk néhány mozdulattal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kanállal kisebb halmokat teszünk a tepsibe a csokis keksz masszából. Ne tegyük nagyon közel őket, mert meg fognak dagadni!
Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük. Ha ropogósabban szeretitek, akkor kicsit tovább hagyd a sütőben.
Szerintem nagyon finom lett, Imádom benn a csoki és dió darabokat. Igazából csoki chips kellene bele, de azt nehéz itthon beszerezni.
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.