Angyalszem

Ki mondta, hogy csak karácsonykor lehet aprósüteményt sütni? Bár télen van az igazi szezonja, én nyáron is szeretem az aprósütiket! Nemrég sütöttem is egyet, a neve angyalszem! Nagyon egyszerű és én a tésztájába jó sok citromhéjat reszeltem és idei málnadzsemmel bolondítottam meg! Ettől nyári aprósütemény lett! Ti is kipróbálhatjátok!

Hozzávalók: 40 db-hoz

Angyalszem

Angyalszem

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg margarin
  • reszelt citromhéj

Tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • málnadzsem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.

Fél órára hűtőbe tesszük.

  • 3-4 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és ezekből golyókat formázunk.
  • a tojásfehérjébe mártjuk a golyók egyik felét, majd a darált dióba forgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a közepét kissé benyomjuk.
  • 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük.
  • A sütőből kivéve a közepébe málnazselét teszünk.
Angyalszem

Süti golyók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angyalszem

Angyalszem sütés előtt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angyalszem

Angyalszem sütés után

Neked melyik a kedvenc aprósüteményed? Oszd meg velünk!

 

Jó sütést!