Ez a barackmag recept az édesanyámé és már nagyon régóta rendszeresen meg szokta sütni. A család egyik kedvenc süteménye. Már hallottam mandulamag néven is az ismerőseimtől. Egy biztos, ez egy remek sütemény recept amit egész évben fogyaszthatunk, de karácsonyra mindig el szoktuk készíteni..
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- 17 dkg porcukor
- kevés tej
Hozzávalók a krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A diót ledaráljuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzá adjuk a kakaóport, a darált diót és a cukrot. Ha nem áll össze a tészta kevés tejet öntünk hozzá.
A barackmag sütő formákat kikenjük margarinnal. A formába diónyi darabot teszünk a tésztából és ráegyengetjük a sütőformára. Fontos, hogy ne legyen nagyon vastagon benne a tészta. A közepébe hüvelyk ujjal mélyedést nyomunk. A formákat egy tepsibe tesszük és kb. 20 pecig sütjük.
Amikor kivettük ellenőrizzük, hogy megsült- e a tészta. Fontos, hogy kicsit piruljon meg és ne legyen puha. Még forrón kiszedjük a formából a a fél barackokat, úgy hogy kicsit odakoppantjuk a sütőformát a gyúródeszkához.
A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.