Egy igazán finom, harmonikus ízű és nagyon ötletes házi sütemény és nem is kerül sokba!
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citromhéj
Krém:
- 1 nagy és egy kicsi doboz tejfök
- 3 ek porcukor
- 3 cs. vaníliás cukor
Máz:
- 2 cs. vanília puding
- 2 cs. multivitaminos Bolero italpor
- 7 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek citromlé
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 170 C °-ra.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
- A tojások fehérjét felverjük és az előzőekbe forgatjuk.
- A lisztbe beleforgatjuk a sütőport és a citromhéjjat, majd óvatosan a tojásos krémhez keverjük.
- Egy nagy méretű süteményes tepsit kibélelünk süteményes papírral és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kisült meleg piskóta tetejére kenjük (előtte távolítsuk el a sütőpapírt)
- A mázhoz a pudingport az italport a vizet és a cukrot sűrű krémmé főzzük, belekeverjük a citromlevet és még melegen a tejfölös krém tetejére kenjük.
- Fogyasztásig hűtőbe tesszük és kockákra vágjuk.
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.