Boleró szelet

Egy igazán finom, harmonikus ízű és nagyon ötletes házi sütemény és nem is kerül sokba!

Hozzávalók:

Tészta: 

Boleró szelet

Boleró szelet

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj

Krém:

  • 1 nagy és egy kicsi doboz tejfök
  • 3 ek porcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor

Máz:

  • 2 cs. vanília puding
  • 2 cs. multivitaminos Bolero italpor
  • 7 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek citromlé

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 C °-ra.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  3. A tojások fehérjét felverjük és az előzőekbe forgatjuk.
  4. A lisztbe beleforgatjuk a sütőport és a citromhéjjat, majd óvatosan a tojásos krémhez keverjük.
  5. Egy nagy méretű süteményes tepsit kibélelünk süteményes papírral és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kisült meleg piskóta tetejére kenjük (előtte távolítsuk el a sütőpapírt)
  7. A mázhoz a pudingport az italport a vizet és a cukrot sűrű krémmé főzzük, belekeverjük a citromlevet és még melegen a tejfölös krém tetejére kenjük.
  8. Fogyasztásig hűtőbe tesszük és kockákra vágjuk.

Jó sütödetést és jó étvágyat!

Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!

Recept nyomtatásaA kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?

 

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!