Ma kedvenc Brownie receptemet osztom meg veletek! Azért szeretem, mert nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és a szükséges hozzávalókból általában van itthon egy kisebb készlet!
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 ek szódabikarbóna
csipet só
2 dl víz
1,5 dl tejföl
2 tojás
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
4 ek keserű kakaópor
Mázhoz:
12 dkg margarin
4 ek keserű kakaópor
6 ek tejföl
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 marék durvára vágott dió
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.
Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáztepsibe tegyük, hanem kb. 2/3-ának megfelelő méretű tepsibe. Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat! A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.
A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat! Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el! Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a brownie! A végén szórjuk meg a dióval. Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is, vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!
Remélem tetszett! Próbáljátok ki ti is!
Ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.