Ma egy különleges sós receptet osztok meg veletek. Ez a zamatos csirkehúsos pite nagyon finom előételnek, de egy könnyű salátával főételnek is feltálalhatod!
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- só
- 12,5 dkg vaj
Töltelék:
- 50 dkg csirkemell
- 1 marék szikkadt kenyérbél
- 1,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 f ej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 cs. petrezselyem
- 8 dkg kolbász
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
A tésztához a lisztből, sóból, tojásokból és a vajból tésztát gyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált csirkemellet és kicsit pirítjuk. Kevés vizet öntünk rá és a hozzáadott apróra vágott kolbásszal és a fokhagymával együtt puhára pároljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
A kenyérbelet tejbe áztatjuk.
A csirkemellet összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a kicsavart kenyérbéllel.
A tésztából két cipót formálunk. Egy 26 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. Az egyik cipót kinyújtjuk kb. 3 mm-es vastagságúra és a tortaformába igazítjuk. Rátesszük a tölteléket, majd a tetejére a másik cipóból készítünk egy tészta korongot. A két tésztalap szélét kézzel összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük egy elhabart tojással és villával helyenként megszurkáljuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.
Ha egy finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.