Elég bonyolultnak hangzik a csokis diós muffin lekvárral töltve? Pedig nem az! Gyorsan, egyszerűen elkészítheted, mégis kicsit más mint a többi muffin. Nagyon feldobja a belsejében lévő lekvár! Lepd meg vele a családot, vagy a vendégeket!
Ez a mennyiség 18 normál méretű muffin elkészítéséhez elegendő.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 rétesliszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 2 tk sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 púpos ek keserű kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg csokoládé
- sütésálló lekvár
Elkészítés:
A diót ledaráljuk. A csokit darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódapor, vaníliás cukor, dió, csoki) kimérjük és egy tálban összekeverjük.
A margarint mikróban kicsit meglágyítjuk, egy két mozdulattal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, joghurtot, és a tejet.
A muffinformát előkészítjük, és a masszával félig töltjük a mélyedéseket. Azt javaslom, hogy ha lehet akkor szilikon formában süssétek. Én felét szilikon, felét muffin papírral bélelt sima formában sütöttem. A szilikonosok tökéletesek lettek, de a másik muffinokat elég nehéz kirobbantani a papírból, valószínűleg a kiszivárgó lekvár miatt.
A sütésálló lekvárból egy kb. kockacukor méretűt teszünk minden mélyedésbe, erre teszünk még muffinonként egy evőkanál masszát. Az előmelegített sütőbe rakjuk és 25 percig sütjük.
Tűpróbát végzünk és ha valóban megsült rácson hagyjuk kihűlni.
A formából már csak teljesen kihűlt állapotban szoktam kivenni.
Még jobban feldobhatjuk a muffinunkat, ha a tetejét is megkenjük lekvárral és olvasztott csokit csorgatunk rá.
Várom az ötleteket, hogy milyen muffint próbáljak ki! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.