A csokit szinte mindenki szereti és remekül társítható más alapanyagokkal, ezért úgy gondoltam, hogy egy sorozatot indítok a legfinomabb csokis muffin receptjeimről. A banánossal kezdem, mert ezt nagyon szeretik a gyerekeim és gyakran szoktam sütni.
Az a jó benne, hogy használhatunk hozzá olyan banánt is ami egy kicsit pöttyös és a gyerekek már nem ennék meg (legalábbis nálunk). Fel tudjuk használni a „nem szeretem” csokikat is (amiből így mikulás táján akad bőven)! Muffinba azok is finomak!
Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 5 dkg csoki
- 2 db banán
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A banánt megpucoljuk, egy tálban pépesre törjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódapor, kakaópor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
A margarint mikróban kicsit megmelegítjük, csak hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a joghurtot, a banán pürét és végül a tejet.
A száraz és nedves anyagokat kicsit összekeverjük és már tehetjük is a masszát a sütőformába. 25 percig sütjük.
Azt szeretem benne, hogy nagyon jó banános íze van, és helyenként felbukkannak a muffinban a csoki darabok is.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.