A csokoládés muffin receptek sorában a következő állomásunk a mazsolás csokis muffin. Csoki és mazsola együtt? Igen, remekül összeillenek. Bár a mazsola önmagában eléggé megosztja az embereket, sokan nem szeretik, egy népes tábor – köztük én is – pedig egyszerűen odavan érte. A mazsola undoros tábort ez a recept sem fogja rávenni a mazsola fogyasztásra, de a többiek imádni fogják.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg csoki
- 5 db mazsola
- 1,5 dl natúr joghurt
- kevés rum
- 1 dl szőlőlé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A mazsolát beáztatjuk kevés rumba.
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor kakaópor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
A mazsolát lecsepegtetjük. A rumot félre tesszük. A lisztes keverékbe forgatjuk a mazsolát, hogy ne szálljon le a muffin aljára.
A margarint mikróban kicsit megmelegítjük, csak hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a joghurtot, a szőlő levet és a rumot .
A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük és már tehetjük is a masszát a sütőformába. Kb. 2/3-áig kell tölteni őket! 25 perc alatt készre sütjük.
Még gazdagabbá tehetjük, ha durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát is teszünk a masszába. Ilyenkor használhunk egy kicsit több gyümölcslevet.
A mazsolát helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel például aszalt sárgabarackkal vagy áfonyával is. Ilyenkor az adott gyümölcshöz leginkább illő gyümölcslevet használjunk a muffin készítéshez.
Én tejcsokit szoktam használni, de fehér csokival még különlegesebb muffint kapunk!
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.