A csokis muffin receptek sorozat mai részében egy igazi téli estékre való receptet osztok meg veletek. Az egyik kedvenc muffinom, mert remek állaga van a tésztájának és nagyon jól összeillik a gesztenye a csoki és a fahéj íze.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg csoki
- 1,75 dl natúr joghurt
- kevés rum aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tej
- kevés fahéj
Muffin elkészítése:
A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból és felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a puha gesztenyemasszát, a joghurtot, a rumaromát és a tejet.
A száraz és nedves keveréket összeforgatjuk és a muffin forma mélyedéseibe kanalazzuk.. Kb. 2/3-áig kell tölteni őket! Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük tűpróba után rácsra helyezzük és hagyjuk a formában kihűlni.
Szerintem nagyon finom lett, nagyon jól érződik a tésztájában a gesztenye.
Még gazdagabbá tehetjük, ha mazsolát, durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát is teszünk a masszába. Én mazsolásan sütöttem, mert mi mindenben imádjuk az aszalt szőlőszemeket ezeket némi rumos áztatás után a lisztes keverékhez kell keverni.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.