Itt az eperszezon! Ilyenkor érdemes kihasználni minden lehetőséget az eper felhasználására, mert nagyon gyorsan leérik! Ez egy nagyon egyszerű, mégis isteni epres sütemény! Nálunk a család egyik kedvence! Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1/2 l tejszín
- 2 cs. habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg eper
Díszítéshez:
- 30 dkg eper
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170 C°-on 25 percig sütjük.
- Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt és lapjában félbe vágjuk.
- A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
- Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük.
- Az epres hab felét az egyik sütemény lapra kenjük. A tetejére tesszük a másik lapot és erre kenjük a maradék habot. Kockákra vágjuk és minden süti kocka tetejére teszünk egy szem szép epret. Fogyasztásig hűtőben tároljuk
Tipp: én növényi tejszínhabot szoktam használni, mert ezzel nyáron sem fog gyorsan megromlani a sütemény és mert ezt mindig biztosan nagyon jó keményre lehet felverni. Felhasználás előtt 3-4 órára tegyük hűtőbe, mert így sokkal könnyebb felverni!
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.