Epres habos süti

Itt az eperszezon! Ilyenkor érdemes kihasználni minden lehetőséget az eper felhasználására, mert nagyon gyorsan leérik! Ez egy nagyon egyszerű, mégis isteni epres sütemény! Nálunk a család egyik kedvence! Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

Epres habos süti

Epres habos süti

Tészta: 

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 1/2 l tejszín
  • 2 cs. habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg eper

Díszítéshez:

  • 30 dkg eper

 

Elkészítés:

 

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170 C°-on 25 percig sütjük.
  2. Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt és lapjában félbe vágjuk.
  3. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  4. Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük.
  5. Az epres hab felét az egyik sütemény lapra kenjük. A tetejére tesszük a másik lapot és erre kenjük a maradék habot. Kockákra vágjuk és minden süti kocka tetejére teszünk egy szem szép epret. Fogyasztásig hűtőben tároljuk

Tipp: én növényi tejszínhabot szoktam használni, mert ezzel nyáron sem fog gyorsan megromlani a sütemény és mert ezt mindig biztosan nagyon jó keményre lehet felverni. Felhasználás előtt 3-4 órára tegyük hűtőbe, mert így sokkal könnyebb felverni!

 

Jó sütödetést és jó étvágyat!

Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!

Recept nyomtatásaA kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?

 

Muffinmágus Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!