Mivel itt az eper szezon, nem eshet meg, hogy ne próbáljam ki az epres muffint! Nagyon könnyű, gyümölcsös és mutatós süti! Nincs benne tojás (de nem is hiányzik belőle!), így az arra érzékenyek is ehetik! Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg eper
- 2 dl kefir
- 1 dl tej
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra.
- 20 dkg epret apróra vágunk, a többit félre tesszük!
- A margarint meglangyosítjuk és néhány mozdulattal kikeverjük. Hozzá adjuk a cukrot, és a kefirt, majd újabb keverés után a tejet.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd beleforgatjuk az apróra vágott epret. Az egészet a nedves hozzávalókhoz keverjük.
- A muffin formákat, ha kell előkészítjük, majd a masszával 2/3-ig töltjük a mélyedéseket. A maradék epret szeletekre vágjuk és minden muffin tetejére teszünk egyet.
- Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Elkészítés képekben:
Igazán finom és gyümölcsös édesség, próbáljátok ki ti is!
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen muffint próbáljak ki! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.