Grillázs töltelékes nápolyi

Ezt a sütit édesanyám gyerekkorom óta szokta sütni és mindig nagy kedvencünk volt! Fogadjátok szeretettel ezt a receptet és remélem minél többen ki is fogjátok majd próbálni! Majd számoljatok be róla, hogyan sikerült!

Hozzávalók:

Grillázs töltelékes nápolyi

Grillázs töltelékes nápolyi

  • 2 cs. kakaóval dúsított ostyalap

Krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg dióbél
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor

Csokimázhoz:

  • 3 ek kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ek tej
  • 8 dkg cukor

Elkészítés:

  1. A 20 dkg cukrot barnára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a diót. Kivajazott tepsibe öntjük. Ha kihűlt ledaráljuk.
  2. A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a ledarált grillázst egy tálba tesszük és gőz fölött összeolvasztjuk.
  3. A krémet az ostyalapok közé kenjük.
  4.  A tetejére csokimázat készítünk a kakaóból, vajból tejből és cukorból és az ostya tetejére kenjük.
  5. Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pihentetjük, így egy kicsit puhul és összeérnek az ízek!

Jó sütödetést és jó étvágyat!

Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!

Recept nyomtatásaA kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?

 

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!