A párom nemrég megjegyezte, hogy szereti a muffint, de most már valami mást is süthetnék. Mivel almaszezon van és imádja az almás pitét, ezért úgy gondoltam ezzel lepem meg. Megosztom veletek is, mert szerintem ez egy nagyon jó recept.
Hozzávalók tésztához:
- 25 dkg margarin (lehet olcsóbb fajta is!)
- 1 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 1 dl tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg megtisztított alma
- kevés citromlé
- 12 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- kevés fahéj
- 10 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, fahéjat és a mazsolát.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojás sárgával, cukorral és sóval a lisztes keverékhez adjuk. Fél óráig pihentetjük.
Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és a tepsi aljára tesszük, rászórjuk a kekszmorzsát, rátesszük a párolt almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és késsel megszurkáljuk. 180 C°-on 20-25 percig sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!