Itt egy újabb töltött muffin! Karamellás muffint még nem próbáltam! Épp itt volt az ideje! Azt hiszem ezt is gyakran fogom sütni, mert isteni lett!
A karamellás muffin azért ízlett nekem, mert olyan izgalmas, hogy mikor beleharapok, akkor a selymes karamell krém buggyan ki belőle! Vigyázat, evésnél a ruhánk veszélybe lehet.
Muffin tészta hozzávalói:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1,5 dl kefír
- 2 dl tej
- kevés fahéj
Karamell krém hozzávalói:
- 4 dl tej
- 1 cs. karamell puding
- 4 ek. cukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A karamell krémhez szükséges tej nagy részét feltesszük melegíteni egy lábosban, a maradék tejjel és a cukorral összekeverjük a pudingport. Majd hozzámerünk néhány kanál meleg tejet, azzal is elkeverjük, az egészet a meleg tejhez öntjük. Jó sűrűre főzzük a pudingot. Kicsit forraljuk, hogy ne legyen lisztes íze!
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódapor, cukor, fahéj) egy tálban összeforgatjuk.
A margarint egy kicsit mikróban megmelegítjük, azért hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a kefírt és végül a tejet.
A száraz és nedves anyagokat összeforgatjuk egy pár mozdulattal.
Remekül feljött! Próbáljátok ki ti is! Jó sütögetést!
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.