Az adventi süti receptek egyik fontos hozzávalója a dió. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek egyik kedvenc diós sütemény receptemet.
Hozzávalók tésztához:
(Egy kisebb tepsire való adag. Ha nagyobb adagot szeretnél, akkor vedd a hozzávalók másfél szeresét és süsd gáztepsiben.)
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héjja
- kevés tejföl
- baracklekvár
Hozzávalók töltelékhez:
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem elég lágy tehetünk bele kevés tejfölt.
A tepsit kilisztezzük, a tészta 2/3-át beleegyengetjük. Megkenjük barack lekvárral.
A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a dióval, a vaníliás cukorral és a citrom levével, héjával. A tojás fehérjét felverjük és a kemény habot óvatosan az előző krémhez keverjük és a tésztára simítjuk.
A maradék tésztából nudliszerű pálcikákat sodrunk. Ezekből a tésztára rácsot készítünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Kihűlés után négyzeteket vágunk belőle.
Jó sütést mindenkinek!
Ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.