Mascarponés-túrós epertorta

Ma egy isteni epertorta receptjét osztom meg veletek, ami könnyű és nagyon mutatós. Látványnak sem utolsó, és az íze nagyon harmonikus. Igazi könnyű nyári torta! Sajnos a kész tortát nem volt időm lefényképezni, mert mindenki lecsapott rá! Nálunk nagy sikere volt! Próbáljátok ki ti is! 

Hozzávalók:

Tésztához: 

Mascarpone-s, túrós epertorta

Mascarpone-s, túrós epertorta

  • 6 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 9 dkg vaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 3 ek eperlekvár

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 25 dkg túró
  • 2 dl natúr joghurt
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek zselatin
  • 1 kg eper
  • 1 tasak tortazselé
  • kevés málnaszörp

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tortaformát előkészítjük: kivajazzuk, vagy méretre szabjuk a sütőpapírt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és belecsurgatjuk az olvasztott vajat. Óvatosan összekeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy kevés habot forgatunk az előző masszába, majd az összeset óvatosan belekeverjük.
  4. Az előkészített formába simítjuk és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  5. Ha megsült, a tortaforma szélétől elválasztjuk, kivesszük a formából, és rácson hagyjuk hűlni.
  6. Az epret megmossuk. A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot tesszük bele.
  7. A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
  8. A tortalapot ketté vágjuk. A kapcsos tortaformába tesszük az egyik lapot, megkenjük friss eperlekvárral. Erre rakjuk a krém egyharmadát. Rárakosgatjuk az eper felét. Kenünk rá még egy kevés krémet.
  9. Ráhelyezzük a másik tortalapot. Megkenjük a maradék krémmel. Úgy kenjük, hogy a tortalap és a forma fala közti részt is kitöltse a krém. A tetejét telepakoljuk eperrel.
  10. A tortazselét kevés vízben állandó kevergetés közben felolvasztjuk. Belekeverünk egy kis málnaszörpöt. Kicsit hűtjük, majd a közepétől indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor először késsel óvatosan eltávolítjuk a tortát a forma falától, majd leemeljük a karikát.

 

Jó sütödetést és jó étvágyat!

Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!

Recept nyomtatásaA kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?

 

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!