Ma egy isteni epertorta receptjét osztom meg veletek, ami könnyű és nagyon mutatós. Látványnak sem utolsó, és az íze nagyon harmonikus. Igazi könnyű nyári torta! Sajnos a kész tortát nem volt időm lefényképezni, mert mindenki lecsapott rá! Nálunk nagy sikere volt! Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 9 dkg vaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 3 ek eperlekvár
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 25 dkg túró
- 2 dl natúr joghurt
- 6 ek porcukor
- 2 ek zselatin
- 1 kg eper
- 1 tasak tortazselé
- kevés málnaszörp
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tortaformát előkészítjük: kivajazzuk, vagy méretre szabjuk a sütőpapírt.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és belecsurgatjuk az olvasztott vajat. Óvatosan összekeverjük.
- A fehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy kevés habot forgatunk az előző masszába, majd az összeset óvatosan belekeverjük.
- Az előkészített formába simítjuk és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
- Ha megsült, a tortaforma szélétől elválasztjuk, kivesszük a formából, és rácson hagyjuk hűlni.
- Az epret megmossuk. A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot tesszük bele.
- A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A tortalapot ketté vágjuk. A kapcsos tortaformába tesszük az egyik lapot, megkenjük friss eperlekvárral. Erre rakjuk a krém egyharmadát. Rárakosgatjuk az eper felét. Kenünk rá még egy kevés krémet.
- Ráhelyezzük a másik tortalapot. Megkenjük a maradék krémmel. Úgy kenjük, hogy a tortalap és a forma fala közti részt is kitöltse a krém. A tetejét telepakoljuk eperrel.
- A tortazselét kevés vízben állandó kevergetés közben felolvasztjuk. Belekeverünk egy kis málnaszörpöt. Kicsit hűtjük, majd a közepétől indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor először késsel óvatosan eltávolítjuk a tortát a forma falától, majd leemeljük a karikát.
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen süteményt receptet szeretnétek látni a blogban! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Letöltötted már a Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Receptkönyvünket?
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.