Ha már kicsit unod a muffint, itt egy remek meggyes ananászos süti recept. Szerintem nagyon finom együtt a vanília krém, a kókusz az ananász és a meggy. A csoki a tetején már csak pont az i-re. Érdemes kipróbálni, mert szerintem nem egy szokványos süti recept.
Hozzávalók a tésztához:
- 8 tojás
- 20 dkg cokur
- 4 ek hideg víz
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 doboz szeletelt ananász konzerv
- 1/3-ad üveg meggybefőtt
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs. vanilia puding
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz:
- 1 tábla tortabevonó
- 3 ek. étolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kézi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.
Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a kakaóport.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket
. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.
Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre
Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a krém tetejére tesszük.
Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
Nagyon finom és különleges sütemény.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.