Gyakran tovább tart kitalálni, hogy milyen muffint süssek, mint elkészíteni azt. Ti is voltatok hasonló helyzetben, hogy nem tudtátok eldönteni a bőség zavarában, hogy melyik muffint válasszátok? Mást választok, ha csak a családnak sütök és mást ha vendégek jönnek, és megint mást, ha különleges alkalomra készülök. Ebben a választásban próbálok nektek is segíteni.
Ha a családnak szeretnék készíteni valami finomat, akkor első sorban azt veszem figyelembe, hogy mit szeretünk. Például mi imádjuk a mazsolát, meg a csokit, de nem szeretjük a földimogyorót, tehát ennek megfelelően választok alapanyagokat. A másik szempont ilyen esetben, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben el lehessen készíteni a választott muffint.
Ilyen lehet a fahéjas almás muffin, vagy a csokis banános muffin. Máskor szívesen kipróbálok új dolgokat, amikkel még nem kísérleteztem, mert a család minden sütinek nagyon örül.
Ha vendégeket várunk, akkor igyekszem az ő ízlésükhöz igazodni. Ha tudom, hogy mit nem szeretnek, akkor azt az alapanyagot mellőzöm. Ha nem ismerem a vendégek ízlését, akkor olyan anyagokat választok, amit általában szeretnek az emberek például a csokoládé. Mellőzöm azokat a dolgokat, amik megosztják az embereket (sokan imádják, sokan utálják), például ilyen lehet a mazsola, vagy sós muffinnál a gomba.
Igyekszem ilyen esetben kicsit különlegesebb muffint sütni, töltött muffin, vagy különleges mázat készíteni. A díszítéssel is lehet variálni, például érdekes dolgokkal megpakolni a tetejét, ilyen lehet a smarties muffin, vagy az egzotikus csokis muffin.
Különleges alkalmakra különleges muffin dukál, gondoljunk csak az esküvői muffin tortákra. Ilyenkor a hangsúly első sorban a díszítésen van, persze azért az íz se mindegy. Készíthetünk krémes muffint mindenféle apró dísszel, vagy bevonhatjuk marcipánnal a muffinunkat.
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.