Mirinda szelet

Egy igazi, házi sütemény, ami nagyon mutatós a narancs mázzal a tetején. Remekül harmonizál a kakaós piskóta kicsit kesernyés íze, a túrós krémmel és a savanykás mázzal.

Hozzávalók:

Tészta:

Mirinda szelet

Mirinda szelet

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró

Máz:

  • 2 cs. vanilia puding
  • 7 dl szénsavas narancs üdítő
Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül az olajt lassan belecsorgatjuk és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal is keverjük egy kicsit. Ezt a tészta tetejére kenjük.

A narancs mázhoz a narancs üdítőből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom házi sütemény, remekül illik egymáshoz a kakaós piskóta, a túrós krém és a savanykás máz.

 

Recept nyomtatása

A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

Jó étvágyat és jó sütést kívánok!

 

Ha egy finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!

 

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!