Ma ismét egy cupcake receptet ismerhettek meg, méghozzá a mogyorókrémes, diós változatot. Szintén nagyon könnyen elkészíthető és nagyon dekoratív süti.
hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 17 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 11,5 dkg margarin
- 1,5 dl natur joghurt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
Krém:
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs.csoki ízű pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 ek. keserű kakaópor
- 3 ek. mogyorókrém
elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk! A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, és a tejet.
A diót ledaráljuk és a lisztes keverékhez adjuk és az egészet a nedves anyagokhoz keverjük. A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket! Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük. A kihűlt pudingot és a mogyorókrémet kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Az egészet szórócukorral, dekor gyönggyel, vagy tortadarával díszítjük.
Nagy sikere volt, próbáljátok ki ti is!
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Csokoládés Muffincsodák című Muffinmágus receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.