Egy eper lekváros muffint ötlöttem ki mára a családnak, mivel hamarosan itt az eper szezon, igyekszem felhasználni a spájz tartalmát, hogy hamarosan megtölthessék a friss ízek!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 1/2 üveg eper lekvár
- 1 kis pohár kefír
- 1 dl tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
A margarint mikróban meglangyosítjuk, kicsit átkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a kefirt, majd 3 ek eper lekvárt. Néhány mozdulattal összekeverjük, majd a száraz anyagokat is hozzákeverjük.
Az előkészített muffinformát 2/3-ig töltjük és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Töltés:
Az eper lekvárt egy habzsákba, vagy sütemény dekorálóba töltjük. Olyan fejet keressünk, amelyik kicsit hosszabb és nagyobb a nyílása. Oldalról kb. 1 cm mélyre szúrjuk a muffinba és kicsit felfelé irányítva lassan, óvatosan beletöltjük a lekvárt. Fontos, hogy olyan lekvárt válasszunk, amiben nincsenek nagyobb gyümölcs darabok! Ne töltsünk túl sokat egy muffinba, mert ki fog folyni.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.