-
A finom muffin egyik legfontosabb titka, hogy külön kell
összekeverni a muffin a száraz és külön a nedves hozzávalóit.
- Először a száraz hozzávalókat keverd össze . Ilyenek a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, kakaó, csonthéjasok és a gyümölcsök. Pl. ha a gyümölcsöket előbb a lisztes keverékhez adod és csak eztán a folyékonyhoz, akkor nem süllyed le a süti aljára.
- A folyékony összetevőket is keverd össze. Ide tartozik a tojás, tej, tejtermékek, olaj, méz és margarin. Ha a margarint kicsit meglangyosítod a mikróban, akkor könnyebb lesz dolgozni vele. Keverheted őket kézi habverővel, vagy kézi robotgéppel, fontos, hogy nem kell tökéletesen simára keverni.
- És végül, közvetlen a sütés előtt keverd csak el egymással a száraz és a nedves elegyet.
Ez a muffin sütés legfontosabb szabálya! Ugye, hogy nem nehéz jó muffint sütni?
Ha egy jó muffin receptet keresel hozzá ITT letöltheted Ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.