Mivel a muffint viszonylag rövid ideig kell sütni, ezért fontos, hogy már a sütés első pillanatától a megfelelő hőfokon tudjon sülni. Ezért, hogy finom és magas muffint kapjunk szükséges, hogy előmelegítsük a sütőt.
Én 180 fokon szoktam sütni, így nem lesz annyira kemény kérges a teteje. Ha valaki úgy szereti, akkor süsse 200 fokon.
Körülbelül 20 percig kell sütni a muffinokat.
Fontos, hogy amikor kész a muffin tésztája öntsük rögtön a formába és tegyük a sütőbe, mert, ha túl sokat várunk a sütéssel, akkor rágós, gumiszerű muffint kapunk.
Sütés alatt ne nyitogassuk a sütőajtót, mert akkor „leszáll” a tészta, nem lesz szép magas a muffin.
Mikor kivettük végezzünk tűpróbát: egy fogpiszkálót a muffinba szúrunk, és ha tapad rá még tészta, akkor még egy kicsit süssük.
A muffinformát a sütőből kivéve tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni a sütiket, így könnyebben ki tudjuk majd venni őket.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.