Rákóczi túrós receptje

Az áprilisi receptverseny első pályázója Hadobás Teréz: Rákóczi túrós receptje 

Rákóczi túrós receptje

Hozzávalók a tésztához:

– 25 dkg liszt

– 12 dkg margarin

– 12 dkg cukor

– 1 db tojássárgája

-1 dl tejföl

– fél csomag sütőpor

– fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

– 3 db tojássárgája

– 50 dkg túró

– 15 dkg cukor

– 10 dkg mazsola

A tetejére:

– 4 db tojásfehérje

– 15 dkg cukor

 – csipetnyi só

– 3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverem, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom és egy kivajazott tepsibe beleteszem, addig sütöm míg a teteje kezd rózsaszínesedni, ekkor kiveszem és baracklekvárral vékonyan megkenem majd ráteszem a túrós tölteléket és visszateszem a sütőbe ahol készre sütöm.

Közben elkészítem a tetejére való habot. A tojásfehérjéket a pici sóval és cukorral gőz felett egy tálban kemény habbá verem. Ezt habzsákba töltöm és a készre sült sütemény tetejére rácsosan felteszem. A rácsok közé kiskanál segítségéval lekvárt teszek.

A sütőt lekapcsolom és visszateszem a süteményt, hogy a hab rászáradjon.

Recept nyomtatása

A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

 

Ha tetszett a recept, a cím alatt a TETSZIK gomb megnyomásával szavazhatsz rá!

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!




Egy hozzászólás a(z) “Rákóczi túrós receptje” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Áprilisi receptverseny végeredménye | Muffinmágus

Hozzászólások lezárva.