Ribizlis habos

Használjátok ki a ribizli szezont és ti is készítsétek el ezt a remek ribizlis sütit!

Hozzávalók:

Ribizlis habos

Ribizlis habos

Tésztához:

  • 21 dkg liszt
  • 14 dkg margarin
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 7 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 tojás sárgája

Tetejére:

  • 25 dkg ribizli
  • 4 tojás fehérje
  • 8 ek cukor

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgát és a citromlevet és összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagy méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk és a tepsibe tesszük.  180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is egy kicsit verjük.
  4. Az elősütött tészta tetejére kenjük a habot, rászórjuk a ribizlit. További 15 percig sütjük, amíg szép rózsaszínes nem lesz a teteje.

Nagyon finom, egyszerű süti!

Én egy kis málnával egészítettem ki a ribizlit, mert csak kevés volt itthon, de így is nagyon fincsi volt.

Jó sütödetést és jó étvágyat!

Várom az ötleteket, hogy milyen sütit próbáljak ki! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!

Recept nyomtatásaRecept nyomtatása
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.

 

Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!

 

Muffinmágus a Facebook-on is!

 

Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !

Csatlakozz!