Ha egy jó kis sós ropogtatni valóra vágyom, vagy a vendégeknek sörkorcsolyát szeretnék kínálni ezt, mindig ezt sütöm, mert nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sós süteményt és nagy sikere szokott lenni. Ha nagyobb vendégség jön és biztosra akarok menni, akkor dupla adagot sütök a sajtos párnácskákból.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 3 dl tejföl
- 1 tk só
- 1 tojás
- 20 dkg sajt
Elkészítés:
A margarint, a sót és a tejfölt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és cipót készítünk belőle. Elég lágy tésztát kapunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha nincs ennyi időnk, akkor elég csak egy órára is.
A hűtőből kivéve kinyújtjuk. (A deszkát jól lisztezzük meg, mert egy kicsit ragadós a tészta!)
Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
Derelye vágóval, vagy késsel elvagdossuk. Én rombusz alakúra szoktam vágni vagy ahogy épp sikerül, de készíthettek belőle akár rudacskákat is.
A már előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük. Amikor szép piros a teteje, akkor jó.
Vigyázat! Ha egyszer elkezded enni, nem lehet abbahagyni!
Próbáljátok ki ti is! Jó sütést!
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.