A márciusi receptverseny negyedik pályázója szintén egy muffin receptet osztott meg velünk! Papikné Veress Andrea: Sztracsatellás muffin
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 10 dkg tortadara
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 darab tojás
- 5 ek tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A muffinformákba papírt teszünk, vagy kikenjük margarinnal.
Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a tortadarát és alaposan összekeverjük.
A margarint felolvasztjuk egy másik tálban és a cukorral, vaníliás cukorral, tojással habosra kavarjuk. A két részt összeforgatjuk és belekanalazzuk a tejet. A formákat 3/4-ig töltjük a masszával.
25 perc alatt 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem 9 db muffin lett ebből az adagból.
Akinek nincs tortadarája, az reszelhet bele étcsokit vagy vághat apró darabokra. Az eredmény egy nem túl édes, kívül picit ropogós, de belül finom, puha muffin.
Ha tetszett a recept a cím alatt a TETSZIK gomb megnyomásával szavazhatsz rá!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.