Te is feldobhatod az ünnepi asztalt, vagy akár egy grill party hangulatát ilyen helyes kis tavaszi cupcake-kel! Egyszerűen elkészíthető, gyönyörű és mindemellett még finom is!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 dl kefír
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- reszelt citromhéj
- pici só
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 10 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- piros és kék ételfesték
Díszítéshez:
- ehető gyöngy
- cukor confetti
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra.
- A lisztet, cukrot, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban.
- Egy másik tálban a langyos margarint néhány mozdulattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a kefírt, majd alaposan összekeverjük. Beleöntjük a lisztes keveréket, ha nagyon sűrű, tejjel lazítjuk. Én kb. 1 dl tejet tettem bele.
- Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A krémhez a vajat alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is keverjük egy kicsit, a mascarpone sajtot is beleforgatjuk, végül egy pár csepp piros ételszínezéket adunk a krémhez. Még egyszer alaposan összekutyuljuk.
- A kihűlt muffin tetejére nyomjuk habzsák, vagy habnyomó segítségével. A muffinok felére teszünk rózsaszín krémet, a maradék krémhez néhány csepp kék ételfestéket adunk és már kész is a lila krémünk, ezzel díszítjük a maradék cupcaket!
- A kis tortácskák tetejét megszórjuk cukor confettivel, vagy ehető gyönggyel!
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen muffint próbáljak ki! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.