Néha nem árt a változatosság, ezért ma egy sós receptet osztok meg veletek, ami ráadásul nem is muffin, de nagyon finom és egyszerű elkészíteni ezt a virslis finomságot. Én szilveszterre sütöttem a tésztába bújtatott virslit, de bármikor remek sörkorcsolya lehet.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs. istant élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tk ecet
- 1 kk só
- 25 dkg margarin
- 12 szál virsli
- 1 tojás
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztből, tejből, élesztőből, cukorból, sóból és ecetből tésztát dagasztunk. Én ezt a feladatot kenyérsütő géppel szoktam elvégezni, de használhatsz háztartási robotgépet, vagy csinálhatod kézzel is. Először a tejet, ecetet teszem a gépbe, majd a száraz anyagokat.
Ha megdagasztottuk a tésztát 20 percre hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és rákenjük az egész margarint. Összehajtjuk és mehet vissza a hűtőbe. A kinyújtás, hajtogatást fél óránként ismételjük (összesen háromszor).
A végén amilyen vékonyra csak tudjuk, olyan vékonyra nyújtsuk. 2-3 cm széles csíkokat vágunk a tésztából és a virslire tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.