Ha valami igazán finom egyszerű sütire vágyom, akkor ezt szoktam megsütni. Nagyon különleges, isteni és még sütni se kell. Nálunk nincs karácsony vőlegény torta nélkül. A krémes mascarpone és az édes mogyorókrém remek párost alkot, amit a kicsit savanykás birsalmasajt megkoronáz.
Hozzávalók:
- 1 nagy csomag babapiskóta
- 35 dkg mogyorókrém
- 25 dkg mascarpone sajt
- 0,5 dl rum
- 0,5 dl tej
- 10 dkg barack lekvár
- 4 dl tejszín
- 4 ek porcukor
- 15 dkg birsalmasajt
A vőlegény torta elkészítése:
Előkészítünk egy szép nagy tálat, ebbe fogjuk rétegezni a torta hozzávalóit.
A baracklekvárt a rummal és a tejjel elkeverjük.
A babapiskótát belemártogatjuk és a tál alját kirakjuk vele. A mogyorókrémet a mascarpone sajttal kikeverjük és a lerakott babapiskótát megkenjük vele.
A tejszínhabot keményre verjük és hozzáadjuk a porcukrot. (Én Hullala tejszínt használok, mert ezt mindíg szépen fel lehet verni).
A birsalma sajtot apró kockákra vágom.
Az előző krémre tejszínt kenünk, majd megszórjuk birsalma sajttal.
A rétegeket addig váltogatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére tejszínhab kerül.
Én nem szoktam kiönteni a vőlegény tortát a tálból, egyszerűen abban szeletelem és torta lapáttal veszem ki.
Igazán egyszerű, de nagyon finom ez a desszert, bár azt is el kell mondanom, hogy egyszerre nem lehet belőle sokat enni, mert elég tömény.
Remélem ti is elkészítitek, ezt a különleges sütés nélküli desszertet.
Jó hétvégét és jó étvágyat a desszerthez!
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.