Van egy finom és nagyon egyszerű almás süti receptem, ami nem mellesleg pillanatok alatt elkészül! Ez a jó a kevert sütikben! Próbáljátok ki ti is!
Biztos már nagyon vágytok valami gyümölcsös süteményre! Ilyenkor télen nem sok gyümölcsből választhatunk! Sok magyar almafajta azonban még kihúzta idáig a pincékben. Itt egy könnyű almás kevert recept, remélem nektek is ízleni fog!
Ez a mennyiség egy nagy méretű gáztepsi almás keverthez való! Ha kissebb tepsiben szeretnénk sütni, akkor vegyük a hozzávalók kétharmadát!
Hozzávalók:
- 1 dl étolaj
- 30 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- kevés fahéj
- 40 dkg reszelt alma
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Fontos, hogy reszelten legyen 40 dkg! A diót ledaráljuk.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát.
A lisztet a sütőporral, a szódaporral, darált dióval és a fahéjjal összeforgatjuk.
A száraz és a nedves keveréket összeöntjük és néhány mozdulattal összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az almás sütemény masszát.
Kb. 30 perc alatt sül meg. Mikor kivesszük végezzünk tűpróbát!
Próbáljátok ki ti is! Jó sütögetést!
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Csatlakozz!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.