Ez a csacsifül egy igazi családi recept. Azért szeretem, mert sok féle töltelékkel elkészíthető. Lehet diós, mákos, lekváros, gesztenyés, vagy túrós csacsifül. Nagyon jó porhanyós és kiadós sütemény.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 1 pupos ek porcukor
- kevés tejföl
- csipet só
Elkészítés:
A zsirt habosra keverjük az élesztővel, hozzáadjuk a lisztet a porcukrot és a sót és 1-2 kanál tejfölt és az egészet összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vékonyra sodorjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelék lehet:
- gesztenye: kevés porcukorral összekeverünk egy gesztenyemasszát, esetleg rumaromával ízesítjük
- dió: 20 dkg dióhoz 10 dkg cukrot adunk és kevés víz hozzáadásával szirupot főzünk
- lekvár
- túró: 1 egész tojást és10 dkg cukrot adunk hozzá, citromhéjjal, mazsolával ízesíthetjük
- mák: 20 dkg mákhoz 10 dkg cukrot adunk és kevés víz hozzáadásával szirupot főzünk
A töltelékből 1 púpos teáskanállal a tészta korongokra teszünk és a tésztát ráhajtjuk, majd a szélét kézzel összenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.
Igazi finom, nem lehet abbahagyni aprósütemény! Zsír helyett használhatunk margarint is, így azonban szerintem nem lesz annyira porhanyós.
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Ha egy finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Csatlakozz!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.