Sorozatunk mai részében a meggyes csokis muffinról lesz szó! Nálunk meggy mindig van itthon a fagyasztóban is, és befőtt formájában is, mert a család nagyon szereti a meggyes sütiket. Ebben a receptben azt szeretem, hogy végtelenül egyszerű és, hogy talán az egyik leggyorsabban elkészíthető muffin.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg csoki
- 25 dkg meggy (lehet fagyasztott, vagy befőtt is)
- 1,5 dl natúr joghurt
- kevés rum
- 1 dl meggylé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A meggyet kimagozzuk, lecspegtetjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor kakaópor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
A lisztes keverékbe forgatjuk a meggyet, hogy ne szálljon le a muffin aljára.
A margarint mikróban kicsit megmelegítjük, csak hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a joghurtot és a meggy levet.
A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük és már tehetjük is a masszát a sütőformába. Kb. 2/3-áig kell tölteni őket! 25 perc alatt készre sütjük.
Még csokisabbá tehetjük, ha olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.
A meggyet helyettesíthetjük más gyümölccsel, vagy befőttel például cseresznyével vagy őszibarackkal is. Ilyenkor az adott gyümölcshöz leginkább illő gyümölcslevet használjunk a muffin készítéshez.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.