Régóta csodálom az amerikai cupcake alkotásokat, de eddíg nem próbáltam ki, mert a krémje tiszta vaj, ami nem igazán felel meg a család ízlésének. De most kitaláltam egy krémet, ami remekül megáll egy muffinon és nagyon finom is. Ez a muffin nálunk az ünnepi asztalon kapott helyet, és mindenki nagyon szerette, mert ez egy krémes, mégis nagyon könnyű, különleges muffin. Ez az én cappuchinos cupcake receptem!
Hozzávalók a tésztához:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
- 2 ek instant kávé
- 3 ek instant kapucsínópor
- 1 kk fahéj
- 1,5 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2 dl habtejszin
- 2 ek instant kapucsínópor
- 4 ek porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral, cukorral, kávéval, kapucsínóporral és a fahéjjal.
A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Kicsit elkeverjük és a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.
A krémhez a tejszínt felverjük. Én Hullala növényi tejszínt szoktam használni, mert ezt mindig remekül fel lehet verni és később sem folyik szét. Ha a tejszín már kemény, hozzáadjuk a mascarpone sajtot majd kanalanként a cukrot és a többi hozzávalót. Nyomózsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Nagyon dekoratív és finom süti. Akár vendégségbe is vihetjük ajándékként.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.