Ha létezik kávéfüggőség én biztos kávé függő vagyok. A nap bármely szakában szívesen megiszom egy jó feketét, ha megkínálnak vele, biztos nem tudom visszautasítani. A muffin mániám már csak hab a tortán. Halmozottan hátrányos helyzetemből előnyt kovácsolva ötvöztem e két szerelmemet és egy ír kávés muffin lett az eredmény. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 ek instant kávé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- kevés fahéj
- 10 dkg darált dió
- 3 dl natúr kefír
- 0,8 dl olaj
- 4 ek whisky
- 4 ek tejszín
- 3 ek porcukor
- 2 ek kapucsínó por
- 1 ek whisky
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A diót ledaráljuk
A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, instant kávé, cukor, fahéj) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darált diót.
Az olajat kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kefírt és a whiskyt .
A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük.
A muffin formát előkészítjük és már tehetjük is bele a masszát. Kb. 2/3-áig kell tölteni őket!
25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük, tűpróbát végzünk és hagyjuk a formában kihűlni a muffinokat.
A tetejére a tejszínből, cukorból, kapucsínó porból és whiskyből öntetet készítünk és a muffinok tetejére kanalazzuk.
A diót helyettesíthetjük mandulával, vagy mogyoróval. A tetejét díszíthetjük pörkölt kávészemmel.
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.