Karácsonykor nem sok időm volt az írásra, mert a konyhában sürgölődtem. Alkottam egy saját muffin receptet, remélem, hogy nektek is tetszeni fog! A habcsókot és a muffint ötvöztem és nagyon finom lett az eredmény.
Muffin tészta hozzávalói:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 cs. vaníliás cukor
Hab hozzávalói:
- 2 tojás fehérje
- 10 dkg porcukor
- 8 g étkezési keményítő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódapor, cukor, fűszerek) egy tálban összeforgatjuk.
A margarint mikróban egy kicsit megpuhítjuk, azért hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Hozzá keverjük a tojások sárgáit, a tejfölt és végül a tejet.
A száraz és nedves anyagokat összekeverjük egy pár mozdulattal.
A muffinformába muffinpapirt teszek vagy kikenem vajjal. (szilikon és tapadás mentes bevonatú formáknál ez nem szükséges!)
Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával.
A már előmelegített sütőbe tesszük és 18 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, végül a keményítőt.
A muffinok tetejére halmozzuk.
A sütő hőfokát levesszük 150 fokra. A muffinokat visszatesszük sülni 10 percre, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy a hab meg tudjon száradni.
Még finomabbá tehetjük azzal, hogy a tetejére csorgatunk olvasztott tej-, vagy fehér csokit.
Próbáljátok ki ti is! Jó sütögetést!
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.