Egy igazi üdítő, gyümölcsös joghurtos sütemény receptjét osztom meg veletek. Nálunk pillanatok alatt elfogyott és elkészíteni sem nehéz! Jó sütést!
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 2 nagy doboz natur joghurt
- 6 ek porcukor
- 2 cs. zselatin fix
- 2 dl tejszín
Tetejére:
- fél kg nektarin
- kevés meggybefőtt
- 2 cs tortazselé
- 3 ek málnaszörp
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Előmelegített sütőben 170°C-on 35-40 percig sütjük.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot és a zselatin fixet és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük addig, amíg egy kicsit nem szilárdul.
- A nektarint megmossuk és vékony cikkekre vágjuk.
- A kihűlt piskótára kenjük a joghurtot. Sorban rápakoljuk a nektarint, a sorokat lecsepegtetett meggybefőttel választjuk el.
- A tortazselét kevés vízzel, a meggybefőtt levével és kevés málnaszörppel elkeverjük és egy lábosban addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. (Forralni nem kell!)
- A zselét a tűzről levéve állandó kevergetéssel hűtjük. Amint elkezd sűrűsödni a joghurtos süti tetejére kanalazzuk bentről kifelé haladva. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!
Jó sütödetést és jó étvágyat!
Várom az ötleteket, hogy milyen sütit próbáljak ki! Van valamilyen extrém ötleted, amire még nem találtál receptet? Írd meg és én megpróbálom megsütni!
Ha egy másik finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.