Ha már unom a sok krémes sütit akkor szoktam amerikai kekszet, azaz cookiet sütni. Imádom, ahogy szétroppan a fogaim alatt. Egy baj van csak vele, hogy ha elkezdem enni, akkor nagyon nehezen hagyom abba! Ez egy zabpelyhes recept, amit én még egy kis mazsolával is felturbóztam. Ha ropogósan szereted a kekszet süsd arany barnára!
A ropogós keksz hozzávalói: 30 db cookie-hoz
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 5 dkg mazsola
A zabpelyhes cookie elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A lisztet kimérjük, hozzá keverjük a szódaport, majd a darált diót, a zabpelyhet és a cukrot, végül beleforgatjuk a mazsolát is. A vajat kicsit meglangyosítjuk, kikeverjük, majd a tojásokkal eldolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket, amennyire tudjuk eldolgozzuk, végül a tejjel kicsit fellazítjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kanállal diónyi halmokat teszünk bele a keksz masszából (nem túl közel egymáshoz, mert meg fog nőni). Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, attól függően, hogy puhább, vagy ropogósabb kekszet szeretnénk.
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Ha egy finom muffin receptet keresel, töltsd le ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.