Kóstoltatok már sacher muffint? A sárgabarack lekvár kicsit savanykás íze és a csoki édes selymessége nálunk nyerő páros! Én tejcsokival szoktam készíteni ezt a receptet, mert mi azt szeretjük, de a sacher muffin étcsokival az igazi! Süssétek meg ti is és garantált a siker!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg baracklekvár
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
- baracklekvár
- 6 dkg tortabevonó (ét vagy tej ízlés szerint)
- 3 ek étolaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, rétesliszt, sütőpor, só, cukor, vaníliás cukor, kakaópor) egy tálban összeforgatjuk.
A margarint mikróban egy kicsit megmelegítjük (csak, hogy ne legyen nagyon kemény), kicsit habverővel, vagy kézi robotgéppel keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a baracklekvárt és a tejet , majd jöhetnek a száraz hozzávalók. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
A muffin formába muffin papirt teszek vagy kikenem vajjal. Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával.
A már előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és rácsra helyezzük.
Baracklekvárral vastagon megkenjük a muffinok tetejét.
A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a lekváros muffin tetejére tesszük.
Nagyon finom és dekoratív muffin.
Jó sütést mindenkinek!
Ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.