Nagyon szeretjük a tiramisut, de az eredeti recept szerrint nyers tojást kell beletenni, amit én nem szívesen teszek meg. Ezért aztán egy kicsit módosítottam a receptet! Imádom, hogy nem kell sütni és pillanatok alatt kész van! Én így készítem:
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 0,5 dl mandulalikőr
- 25 dkg Mascarpone sajt
- 6 ek porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek instant kávé
- 1 ek keserű kakaópor
- 1 tk zselatin por
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük. A kávét elkeverjük 1 dl vízzel, 2 ek porcukorral. Ezzel meglocsoljuk a tálba rakott babapiskótát és félre tesszük.
A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és tovább verjük. A zselatint kevés forró vízben feloldjuk és a krémsajthoz keverjük, a mandula likőrrel együtt és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A krém felét a babapiskótára kenjük, majd a maradék babapiskótát bele mártogatjuk a kávés keverékbe és a krém tetejére rakosgatjuk őket. Erre kerül a krém másik fele. A tetejére keserű kakaóport szitálunk. Két órára hűtőbe tesszük.
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Jó étvágyat és jó „sütést” kívánok!
Ha egy finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.