Dupla csokis cupcake

Éppen 1 éve, hogy megírtam első bejegyzésemet a Muffinmáguson! Azóta sok minden történt, de az oldal egyre kedveltebb a süti imádók körében! Köszönöm Nektek a támogatást és a figyelmet! Igyekszem meghálálni mindazt amit tőletek kaptam! Mi mással ünnepelhetnénk ezt az alkalmat, mint egy remek sütivel? Ma egy nemrég készült és nagy sikert aratott Cupcake receptjét osztom meg Veletek!

Dupla csokis cupcake

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg durvára vágott csoki

Krémhez:

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tej

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, feldarabolt csokit és a kakaóport egy tálban összevegyítjük.
  2. A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a joghurtot. További rövid keverés után beletehetjük a száraz anyagokat, majd tejjel a megfelelő állagura lazítjuk a tésztát.
  3. A muffin sütőformát kikenjük zsiradékkal vagy muffin papírt helyezünk bele.
  4. A masszával 2/3 részig töltjük a mélyedéseket, és tehetjük is a muffinokat a sütőbe 25 percre.
  5. Amíg sül, addig a krémhez az tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
  6. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóval, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet. Alaposan kikeverjük, majd habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére körkörösen nyomjuk a krémet.
  7. Tetejét díszíthetjük tortadarával vagy csoki forgáccsal.

 

 

Jó sütést!

Ha szeretnél többet tudni a sütikészítésről, jelentkezz otthoni sütés tanfolyamunkra!