Az áprilisi receptverseny következő pályázója: Kerekes-Simon Erika Gyümölcskenyér receptje:
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 1 narancs héja
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg összetört dióbél
- 1 maréknyi kimagvazott meggy
- 1 maréknyi aszalt gyümölcs
- teáskanálnyi fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 20 dkg cukor (könnyített változat: 15 dkg barna nádcukor)
- 1 csomag sütőpor
- 5 púpozott evőkanálnyi liszt (könnyített változat: teljes kiörlésű liszt)
Elkészítés:
A meghámozott almát és a narancs héját lereszeljük, hozzáadjuk a mazsolát, az összetört
dióbelet, a lecsurgatott meggyet, és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcsöt, vagy akár
mandulát is. Ehhez jön még a fahéj és a vaníliás cukor, és összekeverjük.
Egy másik tálban a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját is.
Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd a lisztes masszához keverjük a gyümölcsöket is.
Kivajazott, lisztezett sütőformába (kuglóf, koszorú, őzgerinc, vagy bármi) öntjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig sütjük.
10 perc után mérsékeljük a sütés hőfokát 150 fokra, és még fél óráig sütjük. Vigyázat: a sütő ajtaját nem nyitogatni!!!
Ha kész a formából kiborítjuk, és kihűlésig néhányszor megfordítjuk, hogy a pára eltávozzon.
Jelenleg én fogyókúrázok, helyesebben életmódot váltok, ezért úgy készítettem el a receptet, hogy a normál verziót kiegészítettem azzal, hogy két hozzávaló kicserélésével kicsit könnyebbé tehető a sütemény diétázók számára.
A kinyomtatott receptekkel könnyebben boldogulsz a konyhában! Akár egy mappába is lefűzheted őket, hogy máskor is elő tudd keresni a kedvenc sütijeid receptjét.
Ha tetszett a recept, a cím alatt a TETSZIK gomb megnyomásával szavazhatsz rá!
Ha egy finom muffin receptet keresel, ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.