Ma egy családi receptet osztok meg veletek. Ez egy nagyon helyes kis sütemény, a gyerekek is imádják! Mi csak kosárkának hívjuk, nem tudom, hogy mi a hivatalos neve!:)
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
Krém:
- 30 dkg cukor
- 2 tojás,
- 3 kanál tej
- 2 kanál liszt
- kanál kakaó
- 10 dkg vaj
- kevés mazsola
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a sütőporral és a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, a margarint, sót és a vaníliás cukrot és összegyúrjuk. Rövid időre hűtőbe rakjuk.
A kosárka formákat kikenjük vajjal és kb. 1/2 cm vastagságban tesszük bele a tésztát. A közepébe mélyedést nyomunk. 170 fokon 10 percig (pirulásig) sütjük.
A krémhez kikeverjük a tojást a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalót és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A kihűlt kosárkákat megtöltjük a forró krémmel. A tetejét megszórjuk francia drazséval.
Ha egy finom muffin receptet keresel, Csokoládés Muffincsodák című ingyenes Muffinmágus Receptkönyvünket letöltheted ITT!
Muffinmágus a Facebook-on is!
A Facebook-on időről időre olyan hasznos recepteket, tippeket, újdonságokat, konyhai trükköket teszünk közzé, amiket itt a blogban nem olvashatsz !
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.